Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt een internationale verhuizing?

Een internationale verhuizing duurt van een paar dagen, 1 week tot soms zes maanden. Een goede planning zal helpen mogelijke verrassingen tot een minimum te beperken en u van de verhuizing te laten genieten.

De duur is afhankelijk van een aantal factoren: de afstand tot de eerste grote stad en de vestiging van het verhuisbedrijf, het herladen van de vrachtwagen of container, transporttijden, inklaring en de aflevering. Wij geven u altijd een indicatie, maar kunnen vaste data in veel gevallen niet garanderen.

Hoe werken internationale verhuizingen?

De kosten van een internationale verhuizing zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:
1. Het totale volume (kubieke meters – m³) van de goederen die u wilt verhuizen;
2. De verhuisafstand naar uw nieuwe woning;
3. Het aantal en de aard van de aanvullende diensten die u aanvraagt, zoals verpakking, demontage en her-montage van meubilair, tijdelijke opslag, etc.;
4. De methode van transport: via de weg, via de zee (FCL/LCL/Groupage) of lucht;
5. Gedeeld vervoer of direct vervoer;
6. Flexibiliteit qua gewenste data.

Hoe kun je verhuizen zonder verhuisadres?

Bent u zeker van een aanstaande verhuizing maar weet u nog niet precies waarheen? Dat komt eigenlijk vrij vaak voor. Een verhuisservice heeft geen adres nodig om plannen af te ronden en we kunnen zelfs uw verhuizing beginnen en vervolgens alles opslaan (in transit) totdat u een nieuwe plek heeft gevonden. Zodra u de bestemming weet, kan de zending daarna worden ingepland voor aflevering.

Welke goederen kan ik internationaal verzenden?

Het goede nieuws is dat u de meeste persoonlijke en huishoudelijke artikelen internationaal kunt verzenden. Dit omvat meubels, kleding en andere huishoudelijke artikelen.

Voordat de goederen worden ingepakt voor uw verhuizing is het een goed idee om kritisch te kijken naar wat u niet nodig hebt, of gemakkelijk kunt krijgen in het land van bestemming. Zo betaalt u niet voor dingen die u uiteindelijk niet nodig hebt. Afhankelijk van het land van bestemming verschillen de regels voor bepaalde artikelen, zoals alcohol, kunst, etc. Wij maken u graag wegwijs in de geldende regels van het land van bestemming.

Welke goederen kan ik niet internationaal verzenden?

Er zijn verschillende items die uitgesloten zijn van internationale verzending. Dit verschilt per land. Het mooie is dat dit artikelen zijn die u waarschijnlijk toch niet mee wilt nemen.

Dergelijke items heb je waarschijnlijk al gezien voor je aan boord gaat van een vlucht op de luchthaven. Denk aan illegale stoffen, ontvlambare voorwerpen, wapens, giftige chemicaliën en verf. Ook alcohol, voorgeschreven medicijnen en tabaksproducten zijn beperkt/verboden.

Voorkom tijd en teleurstellingen door u goed in te lezen in wat u wel óf niet mag meenemen. U kunt importhandleidingen voor verhuisgoederen bij ons opvragen.

Wie is er verantwoordelijk voor het ophalen van mijn zending bij de haven van bestemming en het lossen?

Wanneer u onze service gaat gebruiken om uw goederen te laden en te vervoeren naar de dichtstbijzijnde haven voor verzending overzee, zal er een partnerbedrijf klaarstaan in het land van bestemming om uw zending in ontvangst te nemen. Dit bedrijf wordt in de overzeese transportsector een “Destination- of Origin Agent” genoemd. Uw verhuismanager zal uw directe contactpersoon zijn en zal worden bijgestaan door onze agenten in Nederland en op de plaats van bestemming.

Internationale
verzending

Bieden jullie ook douanediensten aan?

In veel landen vereist het inklaren een hoop papierwerk en documentatie en wanneer dit uw eerste ervaring is met internationaal verhuizen, kan dit erg overweldigend zijn. Uw verhuismanager zal u echter helpen met het voorbereiden van uw documenten en om ervoor te zorgen dat uw zending klaar is om door de douane te worden ingeklaard wanneer deze aankomt.

Waarom die documentatie belangrijk is? De documentatie is belangrijk in landen buiten Europa omdat er zogeheten “groen licht” landen zijn. Voor het verzenden van de goederen moeten wij alle documentatie in bezit hebben, zodat wij onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen en aan de indicaties van de levertijd kunnen voldoen.

Met een internationale verhuizing moet u rekening houden met verschillende factoren die moeten worden ingepland. Denk aan containers en zeevracht. Onze wereldwijde partners moeten op de hoogte zijn van wat er binnenkomt voordat uw goederen verzonden en ingeklaard worden in het land van bestemming.

Moet ik aanwezig zijn om mijn goederen door de douane te laten inklaren?

Dit verschilt van land tot land, dus dit is een zeer belangrijke vraag om te stellen voorafgaand aan uw verhuizing. Sommige landen eisen dat de klant die verantwoordelijk is voor de zending aanwezig is bij de douane om de goederen te laten inklaren. Als de klant verplicht is aanwezig te zijn en niet komt opdagen, zullen ze de zending vaak in de haven houden totdat deze door de douane is ingeklaard, wat u mogelijk nog eens honderden dollars aan havengelden kan kosten.

Wat voor opslagmogelijkheden biedt u?

Wanneer u naar het buitenland verhuist, moet u misschien een deel van uw goederen opslaan, al is het maar tijdelijk, terwijl u zich vestigt en een plek zoekt om te wonen. Wij bieden niet alleen opslagdiensten in onze eigen faciliteit in Nederland aan, ook in het land van bestemming via onze wereldwijde partners. Het is altijd een goed idee om hier vooraf naar te vragen, zelfs als u niet zeker weet of u opslag nodig zult hebben – het is altijd goed om een back-up plan te hebben als er dingen veranderen tijdens de verhuizing.

Wat voor soort verhuisverzekeringen biedt u aan?

Dit is een van de belangrijkste vragen die u moet stellen, want als u uw spullen naar het buitenland verhuist lopen ze een groter risico om beschadigd te raken. Het is noodzakelijk dat u een adequate verzekering voor uw goederen afsluit. Zorg ervoor dat uw goederen gedekt en beschermd zijn in het onfortuinlijke geval dat ze verloren gaan of beschadigd raken. Hoewel het aanschaffen van een verzekering voor een internationale verhuizing vrij duur kan zijn in vergelijking met een binnenlandse verhuizing, is het zeker de moeite waard. Wij informeren u graag over de verschillende verzekeringsopties.

Wat zijn de verzendmethoden?

Er zijn drie manieren van transport: over de weg, over zee of door de lucht. Welke de beste is, hangt af van de locatie, het te verhuizen volume, de gewenste snelheid naar de bestemming en het beschikbare budget.

Verzenden over de weg

Wegvervoer is normaal voor het Europese vasteland en kan plaatsvinden in een exclusief voertuig of als een deelzending met andere zendingen voor dezelfde regio. Deze operaties zijn vergelijkbaar met zendingen via zeetransport wanneer ze worden verzonden per exclusieve of groepage containers.

Verzenden over de zee

Verhuizen over zee is één van de meest populaire verzendmethoden voor verhuizingen buiten Europa. Echter duurt het bij zeevracht relatief lang voordat de container in het land van bestemming aankomt. Vooral wanneer u verhuist naar de andere kant van de wereld. Of u nu een paar dozen of de hele inboedel wilt verhuizen, wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u de juiste beslissing neemt.

  • Full Container Load [FCL] (de snelste oplossing voor grote zendingen)

De FCL-methode is de meest directe manier om uw bezittingen te transporteren via zee. Uw goederen zullen geen ruimte delen met iemand anders waardoor de transittijden optimaal worden benut. Uw goederen blijven samen gedurende het gehele transport en worden (indien mogelijk) direct op de bestemming uitgeladen. Deze methode is zeer kosteneffectief omdat u al uw goederen in één keer kunt verhuizen. Een klein huishouden heeft over het algemeen een 20ft container nodig, maar u kunt ook kiezen uit een 40ft, een 40ft High Cube of een 45ft container. Maar let op: een 45ft container is beperkt beschikbaar omdat deze in een aantal landen niet kan worden afgehandeld.

  • Less Than Container Load [LCL] (de snelste oplossing voor kleine zendingen overzee)

Heeft u niet genoeg goederen om een container te vullen en een gedeelde service nodig met het gemak van een vaste transit tijd? Dan is LCL verschepen de oplossing, wat betekent dat uw goederen worden verzonden in een speciale krat in een zeecontainer. Aangezien deze verzendmethode het delen van ruimte met alle soorten goederen omvat, biedt het meestal wekelijkse service naar alle grote zeehavens, zodat u uw bezittingen snel en dichtbij zijn om de inklaring en levering te voltooien en de levertijd wordt verkort.

  • Groupage (de goedkoopste oplossing)

Wanneer u flexibel bent in uw leveringstermijn en kosten een belangrijke overweging zijn, is onze groupage service uw oplossing. Bij deze methode deelt u de containerruimte met andere huishoudelijke goederenzendingen die naar dezelfde regio gaan. Met regelmatige diensten naar Australië, de Arabische Emiraten, Brazilië, Canada, Israël, Nieuw-Zeeland, de USA, Zuid-Afrika en bepaalde Aziatische landen kan Schmidt Global uw goederen verzenden voor een fractie van de kosten.

Belangrijk om te weten is dat uw goederen samen worden getransporteerd met goederen van andere huishoudens. Er zijn vooraf geen vaste data beschikbaar voor het leveren van uw goederen omdat ze met groupage niet direct worden verzonden. Daarnaast denken veel klanten dat hun goederen met een groupage verhuizing niet goed aankomen. Met Schmidt Global Relocations hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij labelen en nummeren al uw goederen, waardoor wij altijd weten waar uw goederen zijn en met wie ze worden vervoerd.

Verzenden door de lucht

Luchtvracht (de duurste maar snelste methode voor kleine zendingen) is iets voor u als u een aantal goederen dringend op de plaats van bestemming wilt hebben. Denk aan het noodzakelijke om een gezin te onderhouden, terwijl u wacht op de hoofdzending over zee. Een kleine zending kan kosteneffectief zijn. Luchtvracht wordt aangerekend op basis van de grootte of het gewicht, afhankelijk van wat het grootst is zullen de kosten berekend worden door de luchtvaartmaatschappijen. Het laden in speciale gepalletiseerde luchtvrachtkisten is de manier waarop professionele bedrijven de dienst voltooien en toch het gewicht tot een minimum beperken.

Wij kunnen u adviseren wat de meest geschikte methode is en alle regelingen treffen.

Wat is het voornaamste verschil tussen verzenden over zee en door de lucht?

Kleinere zendingen die sneller op de plaats van bestemming moeten zijn, kunnen het best per vliegtuig worden verzonden. Als u zich zorgen maakt over het milieu, de kosten en als u grotere goederen moet verzenden, is zeevaart iets voor u. Het grootste verschil tussen lucht- en zeevracht is de tijd. Meestal betaalt u voor snelheid met extra kosten en een grotere ecologische voetafdruk. Het hangt echt af van uw persoonlijke behoeften en de grootte van uw zending.

Schmidt Global
Relocations

Ik wil verhuizen naar:

Populaire
Verhuisbestemmingen

Amerika
Australië
Zwitserland
Infographic

Het stappenplan voor uw
internationale verhuizing

Engelstalig

Er komen veel dingen kijken bij uw internationale verhuizing. Voorkom onnodige stress en bereid u zo goed mogelijk voor met ons stappenplan van aanvraag tot aflevering. Guiding your way home.

Download nu