Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt een internationale verhuizing?

Het proces van een internationale verhuizing duurt van een paar dagen, 1 week tot zes maanden, afhankelijk van herkomst en bestemming. Een goede planning zal helpen verrassingen tot een minimum te beperken en u zoveel mogelijk van de verhuizing te laten genieten.

Hoe werken internationale verhuizingen?

De kosten van een internationale verhuizing zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

  1. Het totale volume van de te verhuizen zending
  2. De verhuisafstand naar uw nieuwe woning
  3. Het aantal en de aard van de aanvullende diensten die u aanvraagt, zoals verpakking, montage en her-montage van meubilair, tijdelijke opslag, enz.
  4. De wijze van vervoer: via de weg, via de zee (FCL/LCL/Groupage) of lucht
  5. Gedeeld vervoer of aangewezen vervoer
  6. Flexibiliteit qua gewenste data.

Hoe kun je verhuizen zonder verhuisadres?

Bent u zeker van een aanstaande verhuizing maar weet u nog niet precies waarheen? Dat komt eigenlijk vrij vaak voor. Een belangrijk punt is dan het ontvangen van de inboedel wanneer er nog geen verhuisadres bekend is. Een verhuisservice heeft geen adres nodig om plannen af te ronden en we kunnen zelfs uw verhuizing beginnen en vervolgens alles opslaan (in transit) totdat u een nieuwe plek heeft gevonden. Zodra u de bestemming weet, kan de zending daarna worden ingepland voor aflevering.

Welke goederen kan ik internationaal verzenden?

Het goede nieuws is dat u de meeste persoonlijke en huishoudelijke artikelen internationaal kunt verzenden. Dit omvat meubels, kleding en andere huishoudelijke artikelen.

Voordat u inpakt voor uw verhuizing, is het een goed idee om kritisch te kijken naar wat u niet nodig hebt, of gemakkelijk kunt krijgen in het land van bestemming.  Zo betaalt u niet voor dingen die u uiteindelijk niet nodig hebt. Afhankelijk van het land van bestemming verschillen de regels wel voor bepaalde artikelen, zoals alcohol, kunst, enz. Onze gids in het land van bestemming maakt u graag wegwijs in de geldende regels.

Welke goederen kan ik niet internationaal verzenden?

Er zijn verschillende items die uitgesloten zijn van internationale verzending. Het mooie is dat dit artikelen zijn die u waarschijnlijk toch niet mee wilt nemen.

De meeste van deze items heb je waarschijnlijk al gezien voor je aan boord gaat van een vlucht op de luchthaven. Denk aan illegale stoffen, ontvlambare voorwerpen, wapens, giftige chemicaliën en verf. Ook alcohol, voorgeschreven medicijnen en tabaksproducten zijn beperkt/verboden.

Wie is er verantwoordelijk voor het lossen en ophalen van mijn verzending bij de haven van bestemming?

Hoewel u ons kunt inhuren om uw goederen te laden en te vervoeren naar de dichtstbijzijnde haven voor verzending overzee, zal er meestal een partnerbedrijf klaarstaan in het land van bestemming om uw zending in ontvangst te nemen. Dit bedrijf wordt in de overzeese transportsector een “Destination/Origin Agent” genoemd (afhankelijk van of u naar Europa vertrekt of terugkeert). Uw verhuismanager zal uw directe contactpersoon zijn en zal worden bijgestaan door onze agents in Nederland en op de plaats van bestemming.

Internationale
verzending

Bieden jullie ook douanediensten aan?

In veel landen vereist het inklaren een hoop papierwerk en documentatie en wanneer dit uw eerste ervaring is met internationaal verhuizen, kan dit erg overweldigend zijn. Uw Verhuismanager zal u echter helpen met het voorbereiden van uw documenten en om ervoor te zorgen dat uw zending klaar is om door de douane te worden ingeklaard wanneer deze aankomt.

Moet ik aanwezig zijn om mijn goederen door de douane te laten inklaren?

Dit verschilt van land tot land, dus dit is een zeer belangrijke vraag om te stellen voorafgaand aan uw verhuizing. Sommige landen eisen dat de klant die verantwoordelijk is voor de zending aanwezig is bij de douane om de goederen te laten inklaren. Als de klant verplicht is aanwezig te zijn en niet komt opdagen, zullen ze de zending vaak in de haven houden totdat deze door de douane is ingeklaard, wat u mogelijk nog eens honderden dollars aan havengelden kan kosten.

Wat voor opslagmogelijkheden biedt u?

Als u naar het buitenland verhuist, moet u misschien een deel van uw goederen opslaan, al is het maar tijdelijk, terwijl u zich vestigt en een plek zoekt om te wonen. Wij bieden opslagdiensten aan, maar het is altijd een goed idee om hier vooraf naar te vragen, zelfs als u niet zeker weet of u opslag nodig zult hebben – het is altijd goed om een back-up plan te hebben als er dingen veranderen tijdens de verhuizing.

Wat voor soort verhuisverzekeringen biedt u aan?

Dit is een van de belangrijkste vragen die u moet stellen, want als u uw spullen naar het buitenland verhuist, lopen ze een groter risico om beschadigd te raken. Het is noodzakelijk dat u een adequate verzekering heeft voor uw goederen. Zorg ervoor dat uw goederen gedekt zijn en beschermd zijn in het onfortuinlijke geval dat ze verloren gaan of beschadigd worden. Hoewel het aanschaffen van een verzekering voor een internationale verhuizing vrij duur kan zijn in vergelijking met een binnenlandse verhuizing, is het op de lange termijn zeker de moeite waard.

Wat zijn de verzendmethoden?

Er zijn drie manieren van transport: over de weg, over zee of door de lucht. Welke de beste is, hangt af van de locatie, het te verhuizen volume, de snelheid naar de bestemming en het beschikbare budget.

Verzenden over de weg

Wegvervoer is normaal voor het Europese vasteland en kan plaatsvinden in een speciaal voertuig of als een deelzending met andere zendingen voor dezelfde regio. Deze operaties zijn vergelijkbaar met zeezendingen wanneer ze worden verzonden per exclusieve of groepage containers.

Verzenden over de zee

Verhuizen over zee is een van de meest populaire verzendmethoden voor verhuizingen overzee. Of u nu een paar dozen of een heel huis wilt verschepen, wij helpen u met meerdere opties zodat u de juiste beslissing kunt nemen voor uw verhuizing.

  • Full Container Load [FCL] (de veiligste oplossing)

De FCL-verschepingsmethode is de veiligste manier om uw bezittingen te verschepen. Het geeft u uw eigen exclusieve container die kan worden gebracht naar uw woonplaats (de meeste van de tijd), geladen, en verzegeld recht voor uw ogen. Uw goederen zullen geen ruimte delen met iemand anders, zullen veilig blijven gedurende het transport, en zullen direct op de bestemming worden uitgeladen*. Deze methode is zeer kosteneffectief omdat u uw hele huis kunt verschepen, en het is opmerkelijk handig omdat u het kunt volgen tijdens uw transit.De gemiddelde klant heeft een 20ft lange metalen container nodig. De volgende maat is 40ft lang en naar sommige locaties is een 45ft beschikbaar.

  • Less Than Container Load [LCL] (de snelste oplossing)

Wanneer u niet genoeg goederen heeft om een container te vullen en een gedeelde service nodig heeft met het gemak van een vaste transit tijd, dan is LCL verschepen uw oplossing. Aangezien deze verzendmethode het delen van ruimte met alle soorten goederen omvat, biedt het meestal wekelijkse service naar alle grote zeehavens zodat u uw bezittingen kunt ontvangen van de dichtstbijzijnde haven waardoor de levertijd wordt verkort.

  • Groupage (de goedkoopste oplossing)

Wanneer u flexibel bent in uw leveringstermijn en de kosten een belangrijke overweging zijn, is onze groupage service uw oplossing. Bij deze methode deelt u de ruimte alleen met andere huishoudelijke goederenzendingen. Met regelmatige diensten naar de USA, ASIA, Australië, de VAE, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en Canada, kan Schmidt Global uw goederen verzenden voor een fractie van de kosten van LCL verscheping zonder verborgen kosten en met een relatief gelijk tijdsbestek.

Verzenden door de lucht

  • Luchtvracht (snelste methode voornamelijk voor kleine zendingen)

Luchtvracht is iets voor u als u een aantal goederen dringend op de plaats van bestemming wilt hebben, misschien het hoognodige om een gezin te laten overleven terwijl u wacht op de hoofdzending over zee. Een kleine zending kan kosteneffectief zijn. Luchtvracht wordt aangerekend op basis van de grootte of het gewicht, afhankelijk van wat het grootst is, zoals voorgeschreven door de luchtvaartmaatschappijen (zij willen vermijden dat vliegtuigen volgestouwd worden met vracht met een laag betalend volume). Oververpakking in speciale gepalletiseerde luchtvrachtmodules is de manier waarop professionele bedrijven de dienst zullen voltooien en toch het gewicht tot een minimum zullen beperken.

Uw gespecialiseerde verhuizer kan u adviseren wat de meest geschikte methode is en alle regelingen treffen.

Wat is het voornaamste verschil tussen verzenden over zee and verzenden door de lucht?

Kleinere zendingen die sneller op de plaats van bestemming moeten zijn, kunnen het best per vliegtuig worden verzonden. Als u zich zorgen maakt over het milieu, de kosten en als u grotere stukken moet verzenden, is zeevaart iets voor u. Het grootste verschil tussen lucht- en zeevracht is de tijdsfactor. Meestal betaalt u voor die snelheid met extra kosten en een grotere ecologische voetafdruk. Het hangt echt af van uw persoonlijke behoeften en de grootte van uw zending.

 

Schmidt Global
Relocations

Ik wil verhuizen naar:

Populaire
Verhuisbestemmingen

Amerika
Australië
Zwitserland