Emigreren naar
Zwitserland

Het land Zwitserland staat bekend om zijn hoge levensstandaard. Wanneer u besluit om te emigreren naar Zwitserland, dat in het hart van Europa ligt maar geen onderdeel van de Europese Unie is, betekent dat kiezen voor een prachtig land met unieke landschappen en natuur. Als specialist in verhuizingen naar Zwitserland bezoeken wij het land wekelijks met veel plezier. Wij helpen u dan ook graag met uw verhuizing naar Zwitserland.

Wij helpen u op weg!

Verhuizen naar Zwitserland

Verhuizen naar Zwitserland: van Bern tot Zurich en Geneve

Verhuizen naar Zwitserland is in trek: het is het ideale land voor mensen die houden van wintersport en wandelen. Maar omdat het land geen lid is van de Europese Unie, is een verhuizing naar Zwitserland echter niet snel geregeld. Schmidt Global Relocations gaat geen uitdaging uit de weg en vindt altijd een perfecte oplossing. Of u nu hulp nodig heeft met de planning, het papierwerk of niet weet hoe u uw breekbare spullen veilig vervoert. Uw persoonlijke Move Manager van Schmidt Global Relocations neemt alle zorgen bij u weg. Of u nu verhuist naar Bern, Zurich, Geneve of een andere uithoek van Zwitserland: Wij garanderen dat u zich constant comfortabel voelt, op weg naar uw bestemming. En dat noemen wij Guiding your way Home. Heeft u hulp nodig bij het zoeken van een huis in Zwitserland? Wij kunnen u in contact brengen met onze vastgoed partner Smaal Swiss Immo.

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs
voor uw internationale verhuizing

Algemene informatie

Verhuizen naar Zwitserland: van Bern tot Zurich en Geneve

Verhuizen naar Zwitserland is in trek: het is het ideale land voor mensen die houden van wintersport en wandelen. Maar omdat het land geen lid is van de Europese Unie, is een verhuizing naar Zwitserland echter niet snel geregeld. Schmidt Global Relocations gaat geen uitdaging uit de weg en vindt altijd een perfecte oplossing. Of u nu hulp nodig heeft met de planning, het papierwerk of niet weet hoe u uw breekbare spullen veilig vervoert. Uw persoonlijke Move Manager van Schmidt Global Relocations neemt alle zorgen bij u weg. Of u nu verhuist naar Bern, Zurich, Geneve of een andere uithoek van Zwitserland: Wij garanderen dat u zich constant comfortabel voelt, op weg naar uw bestemming. En dat noemen wij Guiding your way Home. Heeft u hulp nodig bij het zoeken van een huis in Zwitserland? Wij kunnen u in contact brengen met onze vastgoed partner Smaal Swiss Immo.

Internationale verhuisservices

Internationale verhuisservices

Schmidt Global Relocations verzorgt graag uw complete verhuizing. Wij bieden verschillende verhuisdiensten aan bij een verhuizing van en naar Zwitserland. Wij zijn ervan verzekerd dat onze hulp bij het emigreren naar Zwitserland uw verhuizing een stuk makkelijker maakt. Wij regelen alle praktische zaken van de verhuizing naar Zwitserland en u kunt zich focussen op het vinden van een huis of een baan. Wilt u ook hulp bij het emigreren naar Zwitserland? Maak dan gebruik van één of meerdere van onze verhuisdiensten:

Demonteren en monteren van uw inboedel

Onze verhuisservice voorziet ook in het demonteren en monteren van uw meubelen. Wij halen uw kasten en overig meubilair uit elkaar en zetten deze vakkundig weer voor u in elkaar. Dankzij jarenlange ervaring van onze verhuizers hebben zij het demonteren in een mum van tijd geregeld. De verhuizers zorgen uiteraard ook dat alle schroeven, pluggen en gereedschappen goed worden opgeborgen. In Zwitserland kunnen onze partners u ook weer helpen met het monteren van uw meubilair.

In- en uitpakservice

Geen zin of tijd om uw inboedel in te pakken of wilt u zeker weten dat het volgens de wet- en regelgeving wordt ingepakt? Dan komt de inpakservice van Schmidt Global Relocations zeker van pas. De verhuizers komen bij u langs en pakken uw spullen snel en efficiënt in. Zij nemen ook verhuisdozen, de tape en labels voor de dozen mee. Na het inpakken, laden de verhuizers alles in de vrachtwagen en op de plek van bestemming in Zwitserland weer lossen. Het enige dat u hoeft te doen is aanwijzingen geven waar u alles wilt hebben en wij zorgen ervoor dat het er komt te staan!

Goederenopslag bij tijdelijke emigratie naar Zwitserland

Wilt of kunt u niet uw hele inboedel meenemen naar Zwitserland, maar moet u wel uit uw woning in Nederland vertrekken? Dan is het een optie om uw inboedel, overtollig meubilair of archief tijdelijk op te slaan. Wij werken onder andere met inboedelcontainers van 8 m3 om uw goederen veilig in op te slaan. Voor goederenopslag betaalt u een vast bedrag per maand. Door slimme oplossingen en automatisering kunnen wij een aantrekkelijk tarief aanbieden. Voor de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Inboedel verhuizen

Inboedel verhuizen naar Zwitserland

De hulp van een internationaal verhuisbedrijf is bij emigreren enorm waardevol. Wij hebben namelijk connecties in het buitenland, waardoor de container met uw inboedel snel en veilig op de plaats van bestemming is. Wekelijks verzorgen wij verhuizingen van en naar Zwitserland, maar ook vanuit Zwitserland naar bestemmingen over de hele wereld. U kunt dus wel zeggen dat wij specialisten zijn in verhuizingen naar Zwitserland. Door ons uitgebreide en zeer betrouwbare netwerk, kan iedere klant dezelfde kwalitatieve service verwachten.

Verschillende vrachtopties naar Zwitserland

Binnen Europa kiezen wij er meestal voor om uw inboedel per vrachtwagen of verhuisbus naar het land van bestemming te verschepen. Dit houdt de kosten beperkt en de transittijd relatief kort. Voor welke vrachtoptie u ook kiest, u kunt bij ons altijd rekenen op een vakkundige en persoonlijke service. Ongeacht of het om een full service verhuizing, deelverhuizing of meubeltransport gaat.

Hoelang is uw inboedel onderweg naar Zwitserland?

Afhankelijk van uw wensen is de transittijd van Nederland naar Zwitserland drie tot zes dagen.

Kosten

Wat kost emigreren naar Zwitserland?

Elke verhuizing is anders, dus ook elke offerte zal anders zijn. De totale kosten van een verhuizing naar Zwitserland zijn grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid spullen, de regio, wanneer en met wie u gaat verhuizen en de manier van vervoer. Toch snappen wij ook dat u graag een schatting wilt van de kosten.

Wilt u precies weten wat emigreren naar zwitserland in uw geval gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Schmidt Global Relocations.

Wij begrijpen de impact van uw verhuizing en weten hoeveel waarde u hecht aan uw eigendommen. Daarom houden we u constant op de hoogte én werken wij met onze eigen, vertrouwde mensen volgens onze hoge standaarden.

Documentatie

De belangrijkste zaken: visum, regelgeving en meer

Emigreren naar Zwitserland: het kan erg aantrekkelijk zijn. Of u er nu heen gaat voor de wintersport of de mooie wandelingen. Een visum is vereist als u langer dan drie maanden in het land wil verblijven, omdat Zwitserland geen lid is van de Europese Unie. Maar wat moet u naast een visum nog meer regelen als u wilt verhuizen naar Zwitserland? Wij hebben de belangrijkste zaken die u moet regelen voor uw verhuizing naar Zwitserland hieronder verzameld. Maar voor de meest recente informatie over emigreren naar Zwitserland kijkt u op de website van de Zwitserse ambassade.

Het visum en een verblijfsvergunning

Omdat Zwitserland niet in de EU zit, is het voor veel mensen vaak onduidelijk of u wel of geen visum nodig heeft. Als Nederlander kunt u Zwitserland gewoon bezoeken zonder visum, omdat Zwitserland het Verdrag van Schengen heeft ondertekend. Maar, dit is maar geldig voor drie maanden. Wilt u langer blijven? Dan moet u binnen acht dagen na aankomst geregistreerd worden bij een plaatselijk bureau, welke is aangesteld door het kanton waarin het zich bevindt. Om uw vergunning te behouden, moet u jaarlijks tenminste 180 dagen in Zwitserland verblijven. Voor EU-burgers zijn de verblijfsvergunningen B-permit en C-permit in heel Zwitserland geldig, waardoor u makkelijk naar een ander kanton kunt verhuizen.

Benodigde documenten

Naast dat wij specialist zijn in verhuizingen van en naar Zwitserland, nemen wij u ook alle douaneformaliteiten uit handen. Zo passeren uw eigendommen vlekkeloos de Zwitserse grens. En heeft u advies nodig? Uw persoonlijke Move Manager staat altijd voor u klaar. Vergeet u niet om ook de benodigde documenten voor een verhuizing naar Zwitserland gereed te maken? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kopie van uw paspoort;
 • Kopie van uw inventarislijst;
 • Een 18.44 formulier;
 • Kopie van uw huur- koopovereenkomst;
 • Kopie van uw arbeidsovereenkomst;
 • Kopie van B-Permit of inschrijving lokale kanton.

Wij adviseren u om van elk document kopieën te maken: zowel digitaal als op papier. Mocht er onverhoopt een stuk bagage kwijtraken bijvoorbeeld. Daarnaast adviseren wij om goed te kijken naar u huidige verzekeringen, abonnementen en andere kostenposten. Welke kunt u opzeggen en wat moet u regelen voor uw verblijf in Zwitserland? Voor een compleet overzicht van alle benodigde informatie kunt u ook deze lijst raadplagen.

Wat u wel en niet mag importeren

Onze Move Managers krijgen vaak de vraag welke producten wel geïmporteerd mogen worden in Zwitserland en welke dingen beter thuisgelaten kunnen worden. Een aantal items die strikt verboden zijn om mee te nemen naar Zwitserland zijn:

 • Drugs en verdovende middelen;
 • Wapens (met uitzondering van sport- en jachtgeweren) en munitie;
 • Anti-radar apparatuur;
 • Beschermde diersoorten en daaruit vervaardigde producten, zoals ivoor, huiden of koraal;
 • Nagemaakte merk- en modelartikelen, zoals horloges.

Voor de exacte lijst verwijzen wij u graag door naar deze lijst. Wij raden u aan om door te nemen, zodat u zeker weet dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verhuizen naar Zwitserland met Schmidt
voldoet altijd aan de volgende voorwaarden:

 • Full-service verhuizing
 • Flexibel en oplossingsgericht

Perfect
Solutions

 • Eigen mensen en wagens
 • Familiebedrijf met hoge klanttevredenheid

High
Standards

 • Persoonlijke Move Manager
 • Altijd op de hoogte van uw verhuizing

Personal
Service

Klant
Ervaringen

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs voor uw internationale verhuizing

Klantreview

” Schmidt onderscheidt zich voor mij vooral dankzij hun eigen personeel. Ze zijn vriendelijk en netjes. Dat gaf mij het vertrouwen dat ze goed met onze spullen zouden omgaan. En dat bleek ook: alles was keurig geregeld en we werden heel prettig ontvangen. “

Karin Vermeulen – verhuisde van Nederland naar Zwitserland

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs voor uw internationale verhuizing

Snel een richtprijs voor uw verhuizing
Infographic

Het stappenplan voor uw
internationale verhuizing

Engelstalig

Er komen veel dingen kijken bij uw internationale verhuizing. Voorkom onnodige stress en bereid u zo goed mogelijk voor met ons stappenplan van aanvraag tot aflevering. Guiding your way home.

Download nu

Gerelateerde
Artikelen