Verhuizen naar
Spanje

Denkt u eraan om te verhuizen naar Spanje? Dan is Schmidt Global Relocations uw partner. Wij hebben jarenlange ervaring met het verhuizen naar landen binnen én buiten Europa. Voor zowel particulieren als bedrijven voeren wij wekelijks naast grote, ook kleine verhuizingen naar Spanje uit. We werken met vertrouwde partners volgens onze hoge standaarden. Zo garanderen wij dat u zich constant comfortabel voelt op weg naar Spanje, volgens ons principe van Guiding your way home.

Wij helpen u op weg!

Verhuizen van of naar Spanje

Emigreren naar Spanje: van Madrid tot Valencia en Barcelona

U heeft besloten te emigreren naar Spanje en er moeten veel zaken geregeld worden. Van het kopen van een huis en het zoeken van werk, tot het aanvragen van het NIE-nummer. Maar waar moet u nog meer aan denken? Onze persoonlijke Move Managers regelen alles voor u. Van de planning tot het papierwerk en de zorg voor uw piano tot uw last minute verzoeken. Uw emigratie naar Spanje wordt zo een zorgeloze ervaring. Voordat u het weet geniet u in Spanje van het prettige klimaat en heeft u nooit meer haast.

Bij Schmidt Global Relocations kunt u altijd rekenen op vakkundige en persoonlijke service. Ongeacht of het om een full service verhuizing, deelverhuizing of meubeltransport gaat.

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs
voor uw internationale verhuizing

Algemene informatie

Emigreren naar Spanje: van Madrid tot Valencia en Barcelona

U heeft besloten te emigreren naar Spanje en er moeten veel zaken geregeld worden. Van het kopen van een huis en het zoeken van werk, tot het aanvragen van het NIE-nummer. Maar waar moet u nog meer aan denken? Onze persoonlijke Move Managers regelen alles voor u. Van de planning tot het papierwerk en de zorg voor uw piano tot uw last minute verzoeken. Uw emigratie naar Spanje wordt zo een zorgeloze ervaring. Voordat u het weet geniet u in Spanje van het prettige klimaat en heeft u nooit meer haast.

Bij Schmidt Global Relocations kunt u altijd rekenen op vakkundige en persoonlijke service. Ongeacht of het om een full service verhuizing, deelverhuizing of meubeltransport gaat.

Internationale verhuisservices

Internationale verhuisservices

Schmidt Global Relocations biedt verschillende verhuisdiensten aan bij een verhuizing van en naar Spanje. Wij zijn ervan verzekerd dat onze hulp bij het emigreren naar Spanje uw verhuizing een stuk makkelijker maakt. Wij regelen alle praktische zaken van de verhuizing naar Spanje en u kunt zich focussen op het vinden van een huis of een baan. Wilt u ook hulp bij het emigreren naar Spanje? Maak dan gebruik van één of meerdere van onze verhuisdiensten:

Wij verzorgen graag uw complete internationale verhuizing naar Spanje

Schmidt Global Relocations verzorgt graag uw complete verhuizing. Onze verhuisservice voorziet namelijk ook in het demonteren en monteren van uw meubelen. Wij halen uw kasten en overig meubilair uit elkaar en zetten deze vakkundig weer voor u in elkaar. En al uw spullen pakken we zorgvuldig en professioneel in. Als u zelf wilt inpakken, is dat natuurlijk ook mogelijk. Het enige dat u dan hoeft te doen, is zorgen dat alles ingepakt is én klaarstaat. De verhuizers zullen dan alles in de vrachtwagen laden en op de plek van bestemming in Spanje weer lossen. Het enige dat u hoeft te doen is aanwijzingen geven waar u alles wilt hebben en wij zorgen ervoor dat het er komt te staan!

Goederenopslag bij tijdelijke emigratie naar Spanje

Wilt of kunt u niet uw hele inboedel meenemen naar Spanje, maar moet u wel uit uw woning in Nederland vertrekken? Dan is het een optie om uw inboedel, overtollig meubilair of archief tijdelijk op te slaan. Wij werken onder andere met inboedelcontainers van 8 m3 om uw goederen veilig in op te slaan. Voor goederenopslag betaalt u een vast bedrag per maand. Door slimme oplossingen en automatisering kunnen wij een aantrekkelijk tarief aanbieden. Voor de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Inboedel verhuizen

Inboedel verhuizen naar Spanje

De hulp van een internationaal verhuisbedrijf is bij uw verhuizing enorm waardevol. Wij hebben namelijk connecties in het buitenland, waardoor de vrachtcontainer met uw inboedel snel en veilig op de plaats van bestemming is. Wij hebben jarenlange ervaring met het verhuizen naar landen binnen én buiten Europa. Voor zowel particulieren als bedrijven voeren wij wekelijks naast grote, ook kleine verhuizingen naar Spanje uit. Door ons uitgebreide en zeer betrouwbare netwerk binnen Europa, kan iedere klant dezelfde kwalitatieve service verwachten.

Verschillende vrachtopties naar Spanje

Binnen Europa kiezen wij er meestal voor om uw inboedel per vrachtwagen naar het land van bestemming te verschepen. Dit houdt de kosten beperkt en de transittijd relatief kort. Verhuist u naar een Spaans eiland? Dan zal de verhuizing per zeecontainer gebeuren. Voor welke vrachtoptie u ook kiest, u kunt bij ons altijd rekenen op een vakkundige en persoonlijke service. Ongeacht of het om een full service verhuizing, deelverhuizing of meubeltransport gaat.

Hoelang is uw inboedel onderweg naar Spanje?

Afhankelijk van uw wensen is de transittijd van Nederland naar Spanje drie tot zes dagen.

Kosten

Wat kost emigreren naar Spanje?

Elke verhuizing is anders, dus ook elke offerte zal anders zijn. De totale kosten van een verhuizing naar Spanje zijn grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid spullen, de regio, wanneer en met wie u gaat verhuizen en de manier van vervoer. Toch snappen wij ook dat u graag een schatting wilt van de kosten.

Wilt u precies weten wat emigreren in uw geval gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Schmidt Global Relocations.

Wij begrijpen de impact van uw verhuizing en weten hoeveel waarde u hecht aan uw eigendommen. Daarom houden we u constant op de hoogte én werken wij met onze eigen, vertrouwde mensen volgens onze hoge standaarden.

Documentatie

De belangrijkste zaken: documentatie, regelgeving en meer

Een verhuizing naar Spanje is gelukkig niet de lastigste. Als Nederlander hoeft u door het Schengenverdrag namelijk geen visum aan te vragen. Natuurlijk komt er nog steeds veel bij kijken, daarom delen wij hier de belangrijkste zaken die u als eerst moet regelen bij een verhuizing naar Spanje. Voor de meest recente informatie over emigreren naar Spanje, verwijzen wij u door naar de website van de Spaanse ambassade.

Benodigde documenten

Belangrijke zaken die u als eerste moet doen bij een verhuizing naar Spanje:

 • Uitschrijven in Nederland;
 • Inschrijven bij het centraal register voor buitenlanders;
 • Aanvragen van een identificatienummer voor buitenlanders. Zonder dit NIE-nummer, kunt u geen huis kopen of andere belangrijke zaken regelen.

Aanvragen van een NIE-nummer in Spanje

Als u langer dan drie maanden in Spanje verblijft, moet u zich inschrijven bij het Oficina de Extranjeros of de Comisaria de Policia in de provincie waar u woont. Hier kunt u een verklaring van inschrijving aanvragen. Zorg ervoor dat u al uw benodigde documenten meeneemt. En daarnaast moet u kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw verblijf te bekostigen.

Het aanvragen van het NIE is noodzakelijk en heeft eenzelfde soort functie als het BSN in Nederland. Wanneer u in het bezit bent van het NIE-nummer, kunt u de volgende zaken regelen:

 • Kopen van een woning;
 • Openen van een bankrekening;
 • Afsluiten van abonnementen en verzekeringen.

Meer informatie over het aanvragen van een NIE-nummer vindt u op de website van de Spaanse overheid.

Wat u wel en niet mag importeren

Onze Move Managers krijgen vaak de vraag welke producten wel geïmporteerd mogen worden in Spanje en welke dingen beter thuisgelaten kunnen worden. Aangezien Spanje en de Spaanse eilanden bij de EU-landen horen, gelden dezelfde regels voor in- en uitvoer als voor de andere EU-landen. Een aantal items die strikt verboden zijn om mee te nemen naar Spanje zijn:

 • Vuurwapens en munitie (hiervoor is een vergunning vereist);
 • Antiek (hiervoor is een vergunning vereist);
 • Beschermde diersoorten en daaruit vervaardigde producten, zoals ivoor, schildpaddenschelpen, reptielenhuiden of koraal;

Voor de exacte lijst verwijzen wij u graag door naar deze lijst. Wij raden u aan om door te nemen, zodat u zeker weet dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Verhuizen naar Spanje met Schmidt
voldoet altijd aan de volgende voorwaarden:

 • Full-service verhuizing
 • Flexibel en oplossingsgericht

Perfect
Solutions

 • Eigen mensen en wagens
 • Familiebedrijf met hoge klanttevredenheid

High
Standards

 • Persoonlijke Move Manager
 • Altijd op de hoogte van uw verhuizing

Personal
Service

Klant
Ervaringen

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs voor uw internationale verhuizing

Klantreview

” Just to let you know that your team was very good doing the moving last Monday in my home. Very professional and very quick. Thanks again for helping us on the moving. “

Lopes

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs voor uw internationale verhuizing

Snel een richtprijs voor uw verhuizing
Infographic

Het stappenplan voor uw
internationale verhuizing

Engelstalig

Er komen veel dingen kijken bij uw internationale verhuizing. Voorkom onnodige stress en bereid u zo goed mogelijk voor met ons stappenplan van aanvraag tot aflevering. Guiding your way home.

Download nu

Gerelateerde
Artikelen