Verhuizen naar
Italië

Wilt u emigreren of een tweede huis in het prachtige Italie kopen om te gaan genieten van het Italiaanse leven? Schmidt Global Relocations denkt graag met u mee over de aanpak van deze verhuizing. Door een passende oplossing voor u te zoeken bespaart u bij ons soms duizenden euro’s. Want wij begrijpen de impact van uw verhuizing en weten hoeveel waarde u hecht aan uw eigendommen. We houden u constant op de hoogte én werken wij met onze eigen, vertrouwde mensen volgens de hoge FIDI-standaarden. Op deze manier garanderen wij dat u zich constant comfortabel voelt, op weg naar uw bestemming.

Wij helpen u op weg!

Emigreren van of naar Italië

Verhuizen naar Italië: van Milaan tot Florence en Rome

Verhuizen naar Italië: het land van de heerlijke Italiaanse keuken, sportwagens, mooie kusten, het voormalige Romeinse rijk een zeer waardevolle kunststeden. Het is niet voor niets dat Italië een populair land is om te wonen, leven en werken.

Schmidt Global Relocations is graag uw partner voor verhuizingen en meubeltranssporten van en naar Italië. Daarbij staan veiligheid en zekerheid bij ons voorop. Wat we ook belangrijk vinden? Dat we perfecte oplossingen leveren aan onze klanten. Daarom verzorgen wij full-service verhuizingen – precies naar uw wens, waar ook ter wereld. Ook voor last minute verzoeken of ‘mission impossibles’ geldt: wij brengen uw eigendommen veilig naar hun bestemming. Of dit nu naar Rome, Napels, Milaan, Turijn, Palermo of een andere uithoek van Italië is. Wij zijn flexibel en denken altijd in oplossingen. Schmidt Global Relocations staat voor u klaar.

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs
voor uw internationale verhuizing

Algemene informatie

Verhuizen naar Italië: van Milaan tot Florence en Rome

Verhuizen naar Italië: het land van de heerlijke Italiaanse keuken, sportwagens, mooie kusten, het voormalige Romeinse rijk een zeer waardevolle kunststeden. Het is niet voor niets dat Italië een populair land is om te wonen, leven en werken.

Schmidt Global Relocations is graag uw partner voor verhuizingen en meubeltranssporten van en naar Italië. Daarbij staan veiligheid en zekerheid bij ons voorop. Wat we ook belangrijk vinden? Dat we perfecte oplossingen leveren aan onze klanten. Daarom verzorgen wij full-service verhuizingen – precies naar uw wens, waar ook ter wereld. Ook voor last minute verzoeken of ‘mission impossibles’ geldt: wij brengen uw eigendommen veilig naar hun bestemming. Of dit nu naar Rome, Napels, Milaan, Turijn, Palermo of een andere uithoek van Italië is. Wij zijn flexibel en denken altijd in oplossingen. Schmidt Global Relocations staat voor u klaar.

Internationale verhuisservices

Internationale verhuisservices

Schmidt Global Relocations verzorgt graag uw complete verhuizing. Wij bieden verschillende verhuisdiensten aan bij een verhuizing van en naar Italië. Wij zijn ervan verzekerd dat onze hulp bij het emigreren naar Italië uw verhuizing een stuk makkelijker maakt. Wij regelen alle praktische zaken van de verhuizing naar Italië en u kunt zich focussen op het vinden van een huis of een baan. Wilt u ook hulp bij het emigreren naar Italië? Maak dan gebruik van één of meerdere van onze verhuisdiensten:

Demonteren en monteren van uw inboedel

Onze verhuisservice voorziet ook in het demonteren en monteren van uw meubelen. Wij halen uw kasten en overig meubilair uit elkaar en zetten deze vakkundig weer voor u in elkaar. Dankzij jarenlange ervaring van onze verhuizers hebben zij het demonteren in een mum van tijd geregeld. De verhuizers zorgen uiteraard ook dat alle schroeven, pluggen en gereedschappen goed worden opgeborgen. In Italië kunnen onze partners u ook weer helpen met het monteren van uw meubilair. Het enige dat u hoeft te doen is aanwijzingen geven waar u alles wilt hebben en wij zorgen ervoor dat het er komt te staan

In- en uitpakservice

Geen zin of tijd om uw inboedel in te pakken of wilt u zeker weten dat het volgens de wet- en regelgeving wordt ingepakt? Dan komt de inpakservice van Schmidt Global Relocations zeker van pas. De verhuizers komen bij u langs en pakken uw spullen snel en efficiënt in. Zij nemen ook verhuisdozen, de tape en labels voor de dozen mee. Na het inpakken, laden de verhuizers alles in de vrachtwagen om het op de plek van bestemming in Italië weer lossen. Het enige dat u hoeft te doen is aanwijzingen geven waar u alles wilt hebben en wij zorgen ervoor dat het er komt te staan!

Goederenopslag bij tijdelijke emigratie naar Italië

Wilt of kunt u niet uw hele inboedel meenemen naar Italië, maar moet u wel uit uw huidige woning vertrekken? Dan is het een optie om uw inboedel, overtollig meubilair of archief tijdelijk op te slaan. Wij werken onder andere met inboedelcontainers van 8 m3 om uw goederen veilig in op te slaan. Voor goederenopslag betaalt u een vast bedrag per maand. Door slimme oplossingen en automatisering kunnen wij een aantrekkelijk tarief aanbieden. Voor de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Inboedel verhuizen

Inboedel verhuizen naar Italië

De hulp van een internationaal verhuisbedrijf is bij uw emigratie enorm waardevol. Wij hebben namelijk connecties in het buitenland, waardoor de container met uw inboedel snel en veilig op de plaats van bestemming is. Wekelijks verzorgen wij verhuizingen van en naar Italië, maar ook vanuit Italië naar bestemmingen over de hele wereld. Onze experts rijden wekelijks heen en weer. U kunt dus wel zeggen dat wij specialisten zijn in verhuizingen naar Italië. Door ons uitgebreide en zeer betrouwbare netwerk, kan iedere klant dezelfde kwalitatieve service verwachten.

Verschillende vrachtopties naar Italië

Binnen Europa kiezen wij er meestal voor om uw inboedel per vrachtwagen of verhuisbus naar het land van bestemming te verschepen. Dit houdt de kosten beperkt en de transittijd relatief kort. Voor welke vrachtoptie u ook kiest, u kunt bij ons altijd rekenen op een vakkundige en persoonlijke service. Ongeacht of het om een full service verhuizing, deelverhuizing of meubeltransport gaat.

Combiritten

Doordat wij regelmatig verhuizingen van en naar Italië regelen, kunnen wij ook combiritten aanbieden. Dit houdt in dat wij uw verhuizing combineren met de verhuizing van iemand anders. We rijden met uw spullen heen en met die van iemand anders terug. Op die manier kunnen wij voordelige tarieven aanbieden. Dit kan per vrachtwagen of verhuisbus (express transport).

Hoelang is uw inboedel onderweg naar Italië?

Omdat wij wekelijks heen en weer rijden van Nederland naar Italië, kunt u rekenen op een transittijd van twee tot vier dagen. Voor combinatietransporten geldt een transittijd van 1 tot 2 weken. Dit is uiteraard afhankelijk van uw wensen en de plaats van bestemming in Italië.

Kosten

Wat kost emigreren naar Italië?

Elke verhuizing is anders, dus ook elke offerte zal anders zijn. De totale kosten van een verhuizing naar Italië zijn grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid spullen, de regio, wanneer en met wie u gaat verhuizen en de manier van vervoer.

Wilt u precies weten wat emigreren naar ‘de laars’ in uw geval gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Schmidt Global Relocations.

Wij begrijpen de impact van uw verhuizing en weten hoeveel waarde u hecht aan uw eigendommen. Daarom houden we u constant op de hoogte én werken wij met onze eigen, vertrouwde mensen volgens onze hoge standaarden.

Documentatie

De belangrijkste zaken

Omdat Italië in de Europese Unie ligt, is het verhuizen en emigreren een stukje makkelijk. Zo is een inschrijving of visum niet noodzakelijk. Toch zijn er nog genoeg zaken waaraan u moet denken. Wij sommen hieronder een aantal zaken voor uw op.

Inschrijven in Italië

Een visum of inschrijving is niet vereist wanneer u naar Italië verhuist. Maar wanneer u langer dan negen maanden wilt blijven is een geldig paspoort wel nodig. Let op: Als u naar Italië verhuist om te werken, een eigen onderneming wilt starten of om te studeren, moet u een verblijfsvergunning aanvragen. Dit is een gele stempel in uw paspoort. De eisen hiervoor zijn vrij streng: U heeft drie maanden om deze verblijfsvergunning aan te vragen of drie maanden om werk te vinden. Lukt dit niet of heeft u onvoldoende financiële middelen, dan is de kans groot dat uw aanvraag wordt geweigerd.

Een inschrijving bij de ambassade in Italië is niet verplicht, maar het kan wel voordelen bieden. Uw contactgegevens zijn dan ook in Italië bekend. Als er dan iets erg gebeurt, kan de Nederlandse ambassade gemakkelijk contact met u opnemen.

Niet vergeten

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u gaat verhuizen naar Italië. Voor al uw vragen over bijzonderheden van een verhuizing naar Italië staat uw persoonlijke Move Manager voor u klaar!

 • Internationaal rijbewijs (regelt u via de ANWB)
 • Uitschrijving Nederland
 • Verblijfsvergunning
 • Contact opnemen met de belastingdienst voor wijzigingen in tarieven en belastingen
 • Codice fiscale aanvragen bij Italiaanse overheidsinstanties
 • Zorgverzekering in Italië
 • Nederlandse diploma’s laten erkennen
 • EU-dierenpaspoort voor huisdieren (hond of kat)

Wat u wel en niet mag importeren:
Onze Move Managers krijgen vaak de vraag welke producten wel geïmporteerd mogen worden in Denemarken en welke dingen beter thuisgelaten kunnen worden. Een aantal items die strikt verboden zijn om mee te nemen naar Italië zijn:

 • Ivoor en ivoorproducten (ook de toetsen van uw piano kunnen uit ivoor vervaardigd zijn)
 • Levende of gedroogde planten en/of zaden
 • Producten die een negatieve invloed hebben op de ozonlaag
 • Drugs en narcotica

Voor de exacte lijst verwijzen wij u graag door naar deze lijst. Wij raden u aan om door te nemen, zodat u zeker weet dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voor al uw vragen over uw internationale verhuizing kunt u terecht bij uw persoonlijke Move Manager. Want als betrokken specialisten begeleiden wij uw verhuizing naar Italië en verzorgen deze tot in de details. Dat noemen wij Guiding your way home.

Verhuizen naar Italië met Schmidt
voldoet altijd aan de volgende voorwaarden:

 • Full-service verhuizing
 • Flexibel en oplossingsgericht

Perfect
Solutions

 • Eigen mensen en wagens
 • Familiebedrijf met hoge klanttevredenheid

High
Standards

 • Persoonlijke Move Manager
 • Altijd op de hoogte van uw verhuizing

Personal
Service

Wij geven u vrijblijvend een richtprijs voor uw internationale verhuizing

Snel een richtprijs voor uw verhuizing
Infographic

Het stappenplan voor uw
internationale verhuizing

Engelstalig

Er komen veel dingen kijken bij uw internationale verhuizing. Voorkom onnodige stress en bereid u zo goed mogelijk voor met ons stappenplan van aanvraag tot aflevering. Guiding your way home.

Download nu