Zeven dingen die jij moet weten voordat je naar Singapore verhuist

5min. leestijd

Gaat u binnenkort verhuizen naar Singapore? Om er voor langere tijd te wonen en/of te werken? Dan is het goed om te weten dat Singapore best westers is. Vooral als je het vergelijkt met andere Aziatische landen. De voertaal is Engels en er is relatief weinig oponthoud bij de douane (vooral als je het vergelijkt met een verhuizing naar Amerika). Dat maakt het onder onze klanten het populairste Aziatische land om naar te emigreren. In deze blog delen we 7 tips voor een succesvolle verhuizing en een nog fijner verblijf op de eilandstaat Singapore.

1. Uw transport naar Singapore

Zoals bij iedere verhuizing is het belangrijk dat u op tijd begint met plannen. De manier waarop u uw inboedel transporteert, is een belangrijke pijler binnen deze planning. Uw inboedel moet namelijk binnen 6 maanden na de eerste aankomst van de eigenaar van de goederen in Singapore worden geïmporteerd. Voor een eigen container moet u rekening houden met een transporttijd van ongeveer 6 weken. En bij groupage transport (het delen van een container met meerdere gezinnen) zelfs 10 tot 14 weken, afhankelijk van het land van herkomst.

2. Benodigde documentatie

De documentatie die u bij zich moet hebben wanneer u naar Singapore verhuist, is redelijk standaard in vergelijking met andere overzeese verhuizingen. Wij verwijzen u hiervoor graag door naar de Singapore Country Guido op IamMovers.org.

3. Kauwgom, alcohol en meer dingen die u beter thuis kunt laten

Een opmerkelijk product dat u beter niet mee kunt nemen naar Singapore is kauwgom. Hier zijn ze namelijk helemaal niet blij mee! Het werd in de jaren 80 van de vorige eeuw zelfs verboden door oprichter Lee Kuan Yew. Europeanen en Amerikanen staan dan ook vaak versteld van het gebrek aan rommel en zwerfafval op straat. Zelfs de trottoirs zijn brandschoon. Maar misschien ook niet zo gek als u zich bedenkt dat er strenge boetes en straffen worden opgelegd aan degenen die toch kauwgom of ander afval rond laten zwerven.

Naast kauwgom staan tabak en alcohol ook hoog op de lijst van verboden items. Wilt u dit toch importeren dan moet u het aangeven bij de douane en er flinke belastingheffing over betalen. Een volledige lijst van verboden artikelen vindt u in de Singapore Country Guido op IamMovers.org.

4. Boek een shuttleservice bij uw container

Waar in de Verenigde Staten, Zwitserland of Nieuw-Zeeland de vervoerde container met alle inboedel vaak op de oprit of in de straat neergezet wordt, is dat in Singapore bijna onmogelijk. De stad is niet groot én helemaal volgebouwd met hoogbouw. Daarom boeken al onze klanten die naar Singapore verhuizen altijd een shuttleservice bij hun transport. Deze service vervoert uw inboedel van de container in de haven naar uw appartement. Onze Move Managers vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de kosten.

5. Het openbaar vervoer is het meest efficiënte (en goedkoopste) vervoersmiddel

Vanwege zijn kleine omvang heeft Singapore flink geïnvesteerd in de infrastructuur van het openbaar vervoer. Vooral de treinen zijn goedkoop en efficiënt. Vertragingen komen nauwelijks voor, waardoor u snel van a naar b komt. Daarnaast is het kopen van een auto ook nog eens veel duurder dan je in Europa gewend bent. Om te mogen rijden in je eigen auto moet je de overheid betalen voor een Certificate of Entitlement (COE), wat bijna even duur is als de auto zelf!

6. Laat uw winterkleding thuis -of schenk het aan een goed doel-

In Singapore is het warm. Tropisch warm. Met temperaturen boven de 30 graden Celsius is winterkleding dus overbodig. Gaat u ook door andere Aziatische landen reizen, waar de temperatuur wel een stuk lager ligt, dan kan het verstandig zijn om enkele warme kledingstukken mee te nemen. Maar anders is het zonde van de (koffer)ruimte.

7. Geniet van de vele culturen en het lekkere eten

Eenmaal gesetteld in Singapore is het tijd om de stad te leren kennen. Bezoek de toeristische trekpleisters van de stad en bestel Laksa of Hainanese Chicken Rice bij een lokaal eettentje. Zo ontdek je al snel dat Singapore helemaal niet zo duur is als wel eens gedacht wordt.

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen of wilt u meer informatie over onze diensten voor een zorgeloze verhuizing naar Singapore? Neem dan contact met ons op. Onze Move Managers helpen u graag verder.

Wilt u meer weten over een zorgeloze internationale verhuizing?