De 5 meest gestelde vragen rondom een internationale verhuizing

3min. leestijd

U gaat verhuizen naar het buitenland. Een spannende periode. Of u nu verhuist binnen Europa of naar een ander continent, er komt altijd een hoop bij kijken. Een internationale verhuizing is immers niet binnen één dag geregeld! Van de planning en het papierwerk tot de zorg over uw piano en last minute uitdagingen. Soms moet uw inboedel enkele weken per vrachtwagen, zeecontainer of vliegtuig vervoerd worden voordat het de eindbestemming bereikt. Daar kunt u best wat hulp bij gebruiken. Schmidt Global Relocations is hierin graag uw partner.

Schmidt Global Relocation guiding your way home…

Schmidt Global Relocations bestaat uit een team van betrokken specialisten die uw internationale verhuizing tot in de details verzorgen. Hoe wij dat doen? Onze persoonlijke Move Managers regelen alles voor u. Zij gaan geen uitdaging uit de weg en vinden altijd een perfecte oplossing. Schmidt Global Relocations begrijpt de impact van uw verhuizing en weet hoeveel waarde u hecht aan uw eigendommen. Daarom houden wij u constant op de hoogte én werken we met eigen, vertrouwde mensen volgens hoge FIDI-standaarden. Zo garanderen wij dat u zich constant comfortabel voelt, op weg naar uw bestemming. Om uw internationale verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, delen wij de vijf meest gestelde vragen met u.

1. Hoelang duurt een internationale verhuizing?

Een internationale verhuizing is niet binnen één dag geregeld. Afhankelijk van het land van herkomst, de bestemming en het type verhuizing, varieert het van een paar dagen, een week tot zes maanden. Een goede planning helpt verrassingen tot een minimum te beperken en u zoveel mogelijk van de verhuizing te laten genieten.

2. Wat voor documenten moet ik aanleveren?

Ook dit is afhankelijk van het land van bestemming. Wanneer u binnen Europa verhuist, is de kans groot dat u minder documenten hoeft aan te leveren dan wanneer u naar een land buiten Europa (de Europese Unie) verhuist. Denk aan landen als Amerika en Australië. Maar hoe eerder u de verplichte documenten bij ons aanlevert, hoe sneller wij uw verhuizing kunnen uitvoeren. Denk aan een kopie van uw paspoort, visum indien nodig en een volmachtformulier.

3. Welke goederen kan ik internationaal verzenden?

Het goede nieuws is dat u de meeste persoonlijke en huishoudelijke artikelen internationaal kunt verzenden. Denk aan meubels, kleding en huishoudelijke artikelen. Voordat u uw spullen inpakt, is het een goed idee om kritisch te kijken naar wat u niet nodig heeft of gemakkelijk kunt krijgen in het land van bestemming. Zo maakt u geen onnodige kosten voor verzending. In sommige landen zijn er wel regels voor bepaalde artikelen en voedingswaren. Denk aan beschermde diersoorten en vuurwapens. De persoonlijke Move Managers maken u graag wegwijs in de geldende regels.

4. Wat zijn de mogelijkheden qua opslag en verzekeringen?

Wanneer u naar het buitenland verhuist, moet u misschien een deel van uw goederen opslaan. Schmidt Global Relocations biedt deze opslagdiensten aan, ook al is het maar tijdelijk, terwijl u zich vestigt en een plek zoekt om te wonen. Ook denken wij graag met u mee over het soort verhuisverzekering. Denk aan een Lumpsump of Itemized verzekering. Als u uw spullen naar het buitenland verhuist, lopen ze namelijk een groter risico om beschadigd te raken. Zorg ervoor dat uw goederen gedekt en beschermd zijn in het onfortuinlijke geval dat ze verloren gaan of beschadigd worden. Hoewel het aanschaffen van een verzekering voor een internationale verhuizing vrij duur kan zijn in vergelijking met een binnenlandse verhuizing, is het op de lange termijn zeker de moeite waard. Maar let op: verhuizingen overzees en via het vliegtuig dragen meer risico met zich mee, wat betekent dat u meer premie betaalt. Laat u hierover goed adviseren door één van onze persoonlijke Move Managers.

5. Hoe gaat het proces van een internationale verhuizing?

1. U komt in contact met Schmidt Global Relocations
2. Wij komen in contact met u
3. Offerte-tijd!
4. Op naar de verhuizing
5. Guided your way home: u bent verhuisd!

Zijn nog niet alle vragen rondom uw internationale verhuizing beantwoord? Of wilt u meer weten over de werkwijze van Schmidt Global Relocations of een zorgeloze internationale verhuizing? Klik dan hier en neem contact op met één van onze persoonlijke Move Managers.

Wilt u meer weten over een zorgeloze internationale verhuizing?