Schmidt Global Relocations: trots lid van de wereldwijde FIDI-familie

5min. leestijd

Een verhuizing neemt veel tijd en energie in beslag. Vooral als je naar het buitenland verhuist. Het is een avontuurlijke, maar ook stressvolle stap, waarbij de inboedel soms weken onderweg is en via vrachtwagens, boten of vliegtuigen de eindbestemming bereikt. Dan wil je er wel 100% zeker van zijn dat je een verhuisbedrijf inschakelt die ervaren en betrouwbaar is. Natuurlijk zeggen alle internationale verhuisbedrijven deze kwaliteiten te bezitten, dus hoe kun je hiertussen de beste vinden? Precies daarom is FIDI in het leven geroepen. Een internationale Federatie van Intercontinentale Verhuisondernemingen waar Schmidt Global Relocations sinds oktober 2021 ook trots lid van is.

Lid van de FIDI-familie word je niet zomaar. Daarom spraken wij CCO Ben Schmidt en Operational Manager René Suurland over de weg naar het FAIM-certificaat én waarom het een essentieel keurmerk is in de verhuisbranche.

FIDI en het FAIM-certificaat

FIDI (Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux) is één van de grootste wereldwijde allianties van internationale verhuisbedrijven. De organisatie heeft meer dan 550 leden verspreid over 100 landen. Deze leden zijn verhuisbedrijven die op de hoogste kwaliteit zijn geselecteerd. De toelatingseisen zijn zowel operationeel, financieel en administratief streng opgesteld om lid te worden. “Eigenlijk kan je het zien als de Champions League van de verhuiswereld”, zegt Ben. “Je moet als verhuisbedrijf namelijk voldoen aan meer dan 200 kwaliteitseisen om het FAIM-certificaat te behalen. Gelukkig had René bij een vorig bedrijf al ervaring opgedaan met de FIDI way of working, waardoor het proces voor ons erg gestroomlijnd verliep.”

FAIM; een essentieel keurmerk in de verhuisbranche

“Aangesloten zijn bij FIDI heeft zowel voor ons als internationaal verhuisbedrijf als voor onze klanten vele voordelen”, vertelt Ben. “Allereerst helpt het ons om als organisatie verder te professionaliseren. Je wordt door de strenge toelatingseisen immers ‘gedwongen’ om de kwaliteit en processen te verbeteren. We hebben de verschillende processen in kaart gebracht, gedigitaliseerd én geoptimaliseerd. Daarnaast worden we dankzij het FAIM-certificaat zichtbaar in een markt waar we eerst geen toegang tot hadden. Bij andere verhuisbedrijven in het buitenland, wereldwijde verhuisagenten en corporate accounts kwam je zonder keurmerk gewoonweg niet aan tafel. Nu we aan bepaalde hoge standaarden voldoen, zijn we in de gelegenheid om bijvoorbeeld ook bedrijven die expats wereldwijd hebben te gaan bedienen. FIDI opent voor ons de weg naar een groter netwerk. Een ontwikkeling waar ik heel blij mee ben.”

René vult Ben aan door nog meer te vertellen over de professionaliseringsslag die ze als organisatie hebben gemaakt: “Een heel groot voordeel van het lidmaatschap bij FIDI is het grote trainingsprogramma dat zij aanbieden voor kantoor- en uitvoerend personeel. Zo kunnen we de kwaliteit van ons hele team naar een nog hoger niveau brengen. Sommige trainingen konden we al volgen voordat we officieel FIDI-lid waren, zodat iedereen al kennis kon maken met het FIDI”.

Waarom verhuizen met een FIDI-verhuisbedrijf?

Verhuizen met een FIDI-verhuisbedrijf heeft ook voor de klanten van Schmidt Global Relocations grote voordelen. René vertelt ons er meer over: “Onze klanten zijn dankzij het FAIM-certificaat verzekerd van een kwalitatief hoge verhuizing. Alle facetten van het verhuisbedrijf worden namelijk nauwkeurig gemonitord en gecontroleerd, zoals operationele procedures, training, warehouse- en voertuigonderhoud, bescherming van klantgegevens, en supply chain management. Vervolgens zorgt een derde partij voor de grondige audit van de internationale activiteiten om de kwaliteit continu te blijven waarborgen. Dus wanneer je een FIDI-bedrijf kiest, kan je gerust zijn dat de verhuizing op de meest professionele manier wordt uitgevoerd. Zij hebben de ervaring, de kennis én de resources om het tot een succes te maken. Het FAIM-certificaat bewijst dat. Daarnaast bieden we onze klanten, naast het verhuizen zelf, ook een scala aan extra diensten aan, zoals het regelen van visa en immigratiediensten. We blijven uiteraard flexibel in het zoeken van oplossingen.” Schmidt Global Relocations staat altijd voor u klaar. Ook voor last minute verzoeken of misson impossibles geldt: een FIDI-bedrijf heeft altijd de perfecte oplossing. Dat noemen wij: Guiding your way Home!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wilt u meer informatie over onze diensten voor een zorgeloze internationale verhuizing? Neem dan contact met ons op. Onze Move Managers helpen u graag verder.

Wilt u meer weten over een zorgeloze internationale verhuizing?