Schmidt Global Relocations helpt Stichting Weg met Kanker verder op weg

5min. leestijd

Eind 2012 verhuisden Kris Laskaris en haar man Patrick van Seumeren naar Zwitserland, waar Schmidt Global Relocations het transport voor regelde. Niet wetend wat hun allemaal te wachten stond. Toen Patrick in oktober 2014 te horen kreeg dat hij kanker had, wilde hij vanaf dag 1 iets positiefs wilde doen met de ziekte. Kris: “Tijdens het eerste half jaar van de chemo’s konden we elke keer een paar dagen naar huis. Het gaf Patrick zoveel kracht om even weg te zijn uit het ziekenhuis en weer op te laden in het prachtige berglandschap dat Zwitserland te bieden heeft. We beseften ons tegelijkertijd ook heel goed dat niet iedere patiënt de middelen had om even te ontsnappen aan het ziek-zijn. En zo is eigenlijk het idee voor de stichting ontstaan. Want iedereen verdient het om een ‘break’ te kunnen nemen van deze rotziekte.”

Stichting ‘Weg met Kanker’

Stichting Weg met Kanker is opgericht om patiënten die de middelen niet hebben, de kans te bieden om kosteloos een lang weekend ertussenuit te kunnen. Om even niet met de ziekte bezig te hoeven zijn, maar te kunnen genieten met dierbaren. En om mooie herinneringen te creëren. Zo kreeg de naam van de stichting ook een hele mooie dubbele betekenis. Kris vertelt hierover: “Als een dierbare de diagnose kanker krijgt, hoop je natuurlijk als eerste dat de ziekte op een gegeven moment ook weer weggaat: dat je de ziekte verslaat. En omdat Patrick tijdens de chemo’s zoveel kracht haalde uit het ‘weg’ zijn van het ziekenhuis, wilden we dit ook voor mensen creëren die de middelen niet hebben. Een weekend weg, op kosten van de stichting, zodat kanker heel even weg is uit je gedachten.”

Op sportieve wijze geld voor de stichting bij elkaar lopen tijdens de Marathon van Amsterdam

Kris: “Patrick wilde het graag koppelen aan iets sportiefs. De 8-kilometerloop tijdens de Marathon van Amsterdam op 19 oktober 2015 zag hij als startpunt om bekendheid aan zijn stichting te geven. Een sportieve uitdaging, maar door de niet al te lange afstand ook voor de minder sportievelingen onder ons haalbaar. ”

“We gingen op zoek naar deelnemers en sponsoren. Patrick schreef zijn netwerk aan en benaderde toen ook Schmidt Global Relocations” gaat Kris verder. “Ben heeft het transport van Nederland naar Zwitserland voor ons geregeld. Ook na de verhuizing hielden we contact. Dus toen Patrick de diagnose kreeg en de stichting oprichtte, heeft Ben ons gelijk een warm hart toegedragen en gezegd: wij gaan jullie steunen. En dat doen ze zeker! Want Ben was erbij tijdens de eerste sponsorloop in 2015. Helaas was Patrick zelf al zo verzwakt dat hij, zoals hij wel gehoopt had, de meer dan honderd deelnemers bij de finishlijn niet kon binnen juichen. Bij de borrel na afloop die hij geregeld had heeft hij Ben en vele anderen nog wel persoonlijk kunnen bedanken.”

Een weekend zorgeloos genieten

Met de donaties die Stichting Weg met Kanker onder andere tijdens de Marathon van Amsterdam ophaalt, kunnen ze de weekenden weg financieren. Kris: “Jammer genoeg heeft Patrick zelf niet meer mee kunnen maken dat we mensen een weekend weg konden sturen. Hij verloor op 4 november 2015 de strijd tegen kanker. Ter nagedachtenis van Patrick en zijn liefde voor de stichting, hebben we besloten zijn werk verder voort te zetten. Met als doel om jaarlijks 40 weekenden weg te geven. Even twee nachten weg met je dierbaren: geheel verzorgd en zorgeloos genieten in Bilderberg Hotel ’t Speulderbos of -Residence Groot Heideborgh op de Veluwe. Midden in de mooie natuur even tot rust komen en nieuwe energie opdoen. Eten en drinken, eventuele huur van fietsen of e-bikes; alles is inbegrepen.”

Al heel veel mensen blij mogen maken met een weekend weg

De stichting krijgt gelukkig steeds meer bekendheid, waardoor ze steeds meer mensen blij kunnen maken met een weekend weg. Zo werden ze begin dit jaar zelfs benaderd door het tv-programma ‘Weet ik veel’ met Beau van Erven Dorens. Kris: “We konden het eerst niet geloven, maar natuurlijk zeiden we ja! En dat was het begin van een succesvol jaar voor de stichting. Want dit jaar hebben we, ondanks Covid-19, al 70 gezinnen een weekend weg cadeau kunnen geven. Dat was ons nooit gelukt zonder de steun van vrijwilligers en sponsoren. Dus daarom wil ik ook via deze weg iedereen heel erg bedanken die zich inzet voor de stichting.”

Wilt u Stichting Weg met Kanker ook een warm hart toedragen? Bekijk dan hun website en doneer een zelfgekozen bedrag. Alle inkomsten gaan 100% stichting en het financieren van de weekendjes weg.

Wilt u meer weten over een zorgeloze internationale verhuizing?