Een verhuizing naar Zwitserland vraagt om betrouwbaar verhuisbedrijf

5min. leestijd

In 2009 verhuisde Willemien de Graaf met haar man en twee kinderen (toen 10 en 4) van Rotterdam naar Zwitserland. Nadat haar man via een headhunter op een baan in Zwitserland werd gewezen, dacht zij eerst nog dat het niet zo’n vaart zou lopen. Niets bleek echter minder waar en uiteindelijk regelde Willemien binnen twee maanden de complete verhuizing. Hiervoor schakelde zij Schmidt Global Relocations in. In dit interview vertelt zij waarom zij Schmidt aan iedereen aanraadt.

Een betrouwbare indruk

Om de verhuizing van Rotterdam naar Dietiekon te regelen, ging Willemien op zoek naar een verhuisbedrijf. “Vandaag de dag is er natuurlijk heel veel social media, maar dat was toen wel anders”, vertelt zij. “Ik ben gewoon gaan zoeken op internet en heb toen bij drie partijen een offerte opgevraagd, onder andere bij Schmidt. Ben Schmidt is vervolgens bij ons thuis geweest voor een taxatie van de verhuizing. In ons geval hoefden wij zelf de kosten van de verhuizing niet te betalen, dus geld speelde geen doorslaggevende rol. Al viel één van de drie offertes wel af omdat deze zo’n €4000 hoger was. Met Ben was er meteen een goede klik en hij was toen al gespecialiseerd in verhuizingen naar Zwitserland. Als je voor de eerste keer naar het buitenland verhuist, is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in het verhuisbedrijf. Je spullen zitten toch twee dagen in een vrachtwagen. Bij Ben was dit gevoel meteen goed, dus zijn we met hem in zee gegaan.”

Strakke planning en persoonlijke dienstverlening

Op het moment dat Zwitserland in beeld kwam, had Willemien een goedlopend cateringbedrijf. “In eerste instantie stond ik niet meteen te springen om te emigreren, maar toen mijn man werd aangenomen, heb ik toch meteen doorgepakt”, vertelt Willemien. “Ik heb het bedrijf opgezegd, het huis verkocht en alles in gang gezet. De verhuizing was binnen twee maanden geregeld en gerealiseerd. Dit was waarschijnlijk ook voor Schmidt best een uitdaging, want het was in de zomervakantie. Een periode dat veel mensen met kinderen willen verhuizen als ze naar het buitenland gaan. Toen het zover was, is er een team van Schmidt gekomen die alles heeft ingepakt en ingeladen. Hele fatsoenlijke en gezellige kerels! ’s Avonds hebben we nog naar het Nederlands Elftal gekeken en de volgende dag ben ik met de kinderen achter de vrachtwagen aangereden. Mijn man was al eerder naar Zwitserland vertrokken en verbleef zolang in een hotel.”

Het is inmiddels al tien jaar geleden, maar nog steeds onderhoudt het gezin van Willemien regelmatig contact met de mensen van Schmidt. “We spreken Ben Schmidt en veel van zijn medewerkers nog steeds regelmatig. Zo komt hij bij ons thuis langs als hij in de buurt is en blijven er af en toe medewerkers bij ons overnachten. Ze komen dan niet alleen slapen, maar eten en drinken ook gezellig mee. Als je naar het buitenland verhuist, is het belangrijkste dat het gevoel goed is en dat is in dit geval zeker zo. Van de kantoormedewerkers tot de chauffeurs en verhuizers, het zijn allemaal correcte en gezellige mensen. Het is niet zomaar een dienst van a naar b, de persoonlijke dienstverlening blijft ook na de verhuizing. De afgelopen jaren heb ik Schmidt al regelmatig aangeraden aan anderen. Wat mij betreft is dit hét bedrijf voor een verhuizing naar Zwitserland”, besluit Willemien.

Verhuist u binnenkort ook naar het buitenland? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Wilt u meer weten over verhuizen naar Zwitserland?