Christina Toebast verhuisde met een gerust gevoel naar Dubai

4min. leestijd

Al jaren wilde haar man graag werken voor luchtvaartmaatschappij Emirates. Toen hij in 2014 de kans daadwerkelijk kreeg, hoefde hij er dan ook niet lang over na te denken. Dit vertelt Christina

Toebast, die in 2014 met haar gezin emigreerde naar Dubai. Nadat zij vier dagen door Emirates werd rondgeleid in Dubai was ook zij overtuigd en werd de knoop doorgehakt. In dit interview vertelt zij hoe Schmidt Global Relocations haar het vertrouwen gaf dat haar spullen tijdens de verhuizing in goede handen waren.

Persoonlijk contact doorslaggevend

Christina woont inmiddels 5,5 jaar in Dubai en zou nooit meer terug willen. “Hoewel het toen een lastige keuze was, zou ik nu niet meer anders willen”, vertelt zij. “De sfeer onderling is hier veel warmer dan in Nederland, iedereen zorgt voor elkaar en is minder gestrest. Toen we besloten van Bladel naar Dubai te emigreren, maakte ik me wel zorgen over de verhuizing. Niet alleen woonden we in een groot huis, waardoor inpakken een enorm karwei zou worden, maar het is ook best eng om je persoonlijke spullen door een vreemde te laten verschepen. Wie ga je daarvoor vragen? Ik heb toen verschillende offertes opgevraagd, maar dit was echt appels met peren vergelijken. Geen pakket is hetzelfde. Op een gegeven moment werd ik gebeld door iemand van Schmidt en kreeg toen zoveel antwoorden! Er werd echt de tijd voor me genomen en gevraagd waar ik mee zat en waar ik tegenaan liep. Heel rustig werden al mijn vragen beantwoord en is er uitgelegd hoe alles wordt verpakt. Dit persoonlijke contact gaf voor mij de doorslag.”

Vlekkeloze verhuizing

Ondanks de zorgen vooraf, is de verhuizing naar Dubai vlekkeloos verlopen. “Bij het inpakken van onze spullen waren de medewerkers van Schmidt heel zorgzaam. Dat was zo mooi om te zien! Alsof het hun eigen spullen waren”, vertelt Christina enthousiast. “De kleine dingen hebben we zelf ingepakt, de rest is door Schmidt gedaan. Ook een antieke kast bijvoorbeeld, wat ik van tevoren best spannend vond. Je geeft toch je levenscollectie aan een vreemde mee! Na twee dagen inpakken is alles verscheept. Bij aankomst in Dubai moet alles worden ingeklaard bij de douane, hier heeft Schmidt ook goed bij geholpen. Zo had ik een geregistreerd Boeddhabeeld uit een tempel en in een Moslimland kan dit voor problemen zorgen. Schmidt was hier heel behulpzaam in en heeft meegeholpen om dit op een goede manier aan de overkant te krijgen. De ploeg die vervolgens alles bij ons thuis heeft gebracht, was ook heel leuk. Alles werd uitgepakt en zelfs de schilderijen werden opgehangen! Ook de antieke kast hebben ze keurig in elkaar gezet. Ik hoor hier om mij heen dat het echt niet altijd goed gaat bij zo’n verhuizing. Spullen die kwijtraken, douanepapieren die niet goed zijn… Ik ben echt heel blij dat we bij Schmidt terecht gekomen zijn.”

Verhuist u binnenkort ook naar het buitenland? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Offerte aanvragen