7 tips voor een succesvolle internationale verhuizing

5min. leestijd

U gaat verhuizen naar het buitenland: een spannende periode. Of u nu verhuist binnen Europa of naar een ander continent, er komt altijd een hoop geregel bij kijken. Om uw internationale verhuizing vlekkeloos te laten verlopen delen we 7 tips met u.

1. Begin op tijd met het regelen van een internationaal verhuisbedrijf

Misschien is deze eerste tip een inkoppertje, maar begin op tijd met het plannen van uw verhuizing. Zo bent u ervan verzekerd dat uw inboedel op tijd in uw nieuwe huis of appartement staat.

Wij adviseren om 6 tot 3 maanden voor de verhuizing al met verhuisbedrijven in gesprek te gaan en offertes op te vragen. En wilt u er zeker van zijn dat uw goederen op tijd in bijvoorbeeld Zwitserland, Australië of Amerika zijn? Bespreek dan zo vroeg mogelijk welk type transport uw voorkeur heeft. Door de lucht gaat snel, maar is ook direct de meest kostbare vorm van transport.

2. Bespaar kosten. Overweeg groupage transport

Verhuizen kan over de weg, zee of door de lucht, maar bent u ook bekend met groupage transport? Groupage transport is het samenvoegen van verschillende kleine ladingen tot een grote lading. Het voordeel is dat de kosten van een zeecontainer of grote trailer gedeeld kunnen worden met meerdere huishoudens. Het nadeel is dat de transfertijd langer duurt. Maar als u op tijd bent begonnen met plannen, moet dat geen enkel probleem zijn.

3. Kies voor een erkend internationaal verhuisbedrijf

Een verhuizing is een hoop geregel en kan dus ook best stressvol zijn. Heeft u hier geen zin in of geen tijd om alles te regelen? Kies dan voor een erkend internationaal verhuisbedrijf met het keurmerk ‘Erkende Verhuizer’. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze verhuizing die vakkundig wordt uitgevoerd.

4. Check de referenties

Naast een keurmerk zeggen referenties ook veel over een verhuisorganisatie. Daarom is het belangrijk dat u recensies gaat lezen. Let er op dat deze onafhankelijk zijn om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen van de organisatie.

5. Vraag meerdere offertes aan bij hetzelfde verhuisbedrijf

Veel mensen zijn onzeker over wat ze wel en niet mee moeten nemen naar het buitenland. Daarom adviseren wij altijd om twee offertes op te vragen bij het hetzelfde verhuisbedrijf. Een offerte waarin u alleen de essentiële en persoonlijke eigendommen laat mee verhuizen én een offerte waarin u uw hele hebben en houwen meeneemt. Dit kan u helpen om te bepalen of u het waard vindt om al uw spullen over te verhuizen.

6. Verzeker je allrisk om verrassingen te voorkomen

Als u uw persoonlijke eigendommen uit handen geeft, is het belangrijk dat deze goed verzekerd zijn. Een erkend verhuisbedrijf is natuurlijk zelf ook gedekt, maar dit betreft een basisverantwoordelijkheid. Om zeker te weten dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft, adviseren wij daarom om uw spullen allrisk te laten verzekeren. Dit kunt u regelen via uw verhuisbedrijf.

7. Laat uw inboedel professioneel inpakken

U heeft de knoop doorgehakt. De internationaal verhuizer is gekozen, de transportdatum is gepland en de verzekeringen zijn afgesloten. Nu is het tijd om in te pakken. Wij adviseren dit niet zelf te doen, maar aan uw verhuisbedrijf uit te besteden. Dit brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee:

  • Geen inpakstress
  • Alles wordt juist en correct verpakt om de kans op schade te minimaliseren
  • De juiste verpakkingsmaterialen worden gebruikt
  • Voorkom extra kosten bij de douane

Heeft u nog vragen naar aanleiding van onze tips, wilt u meer weten over onze werkwijze of een zorgeloze internationale verhuizing? Neem dan contact met ons op. Onze Move Managers helpen u graag verder.

Wilt u meer weten over een zorgeloze internationale verhuizing?